Zalatriatlon Sprint 2022 – pályainformációk

I. Helyszín.
Ahogy 2020 óta:
Zalaegerszeg, Gébárti tó – Déli oldal, Kézművesház környéke! Koordináta: 46.860577, 16.816686
A Gébárti útról befordulva vár benneteket a parkoló, ahonnan rövid sétával elérhető a depó és a versenyközpont.
Ha feltelnek a parkolók, kérjük hogy a Gébárti úton csak az egyik – lehetőleg a dél felőli- oldalon parkoljatok!
ÚSZÁS
A képen láthatjátok, hogy strandhoz viszonyítva a tó szemközti oldaláról indul majd az úszás.
A gát frissen elkészült sétányáról a nézőknek kiváló rálátása nyílik az úszásra, depózásra, majd a futásra és a finisre is!
Az úszást követően lejtőn kell megtennetek kb. 250 métert a depóig. A “mezítlábas” útvonalat igyekszünk minél több szőnyeggel borítani!
KERÉKPÁR
Depózás után rövid füves szakaszon kell feltolnotok a bringát, és indulhat a tekerés!
Újonc táv:
Gyermek táv:
Serdülő táv:
Sprint táv:
FONTOS: Ezúttal a felszállást követően nem egyből balra, hanem jobbra indultok a Gébárti útra, majd lesz egy visszafordító!
Az új vonalvezetés hosszasan megy északi irányba, enyhén emelkedik, és itt szinte mindig szemből fúj a szél! 😉 A fuvar utcai új gyárterületen szintén jól tempózhattok, a kanyarok is gyorsak, ahol az út elfogy, lesz majd egy tágas visszafordító!
Visszafelé ugyanez, csak sejtéseink szerint sokkal nagyobb sebességgel haladtok majd! 😉
A tó behajtójánál 180 fokos fordulat, de figyeljetek: jobb oldali sáv a depóba tart, középre tart aki második körre indul!
Nem kertelünk, a pályán két problémásabb pont van: Az első a kb. 800. méternél található éles, lejtős, balos kanyar! Itt majd ki is bójázzuk, ezt fokozott óvatossággal vegyétek be!
Utána pár száz méterrel van egy fix fekvőrendőr. Elég hosszú, tehát nem az az “ütős” fajta, ettől függetlenül azért vegyétek számításba!
Visszaérve a tóhoz, a második körnél tartsatok jobbra, a DEPO felé, de ott leszünk segítőkkel, és igyekezünk felhívni a figyelmeteket a helyes menetirányra!
FUTÁS
Sprint:
UP távok:
A depó után a gát alatti úton indulunk (ahol az úszásról korábban érkeztünk), és egészen felmegyünk a fehér mészköves útig. Ott jobbra, (emiatt ez a szakasz majd kétirányú lesz), és a végén az aszfaltos bringaútnál balra, majd végig a neszelei tábláig. Emiatt nem kell kettő, 2020-al ellentétben csak egyetlen 180 fokos visszafordító lesz!
Körönként legalább egyszer tudtok frissíteni!
Visszafelé az emelkedő végén már a gát felső, jó minőségű bazaltos egyenesén futunk végig. A sarkon balra, és jöhet az új kör. (1,7 km/kör) a harmadik kör után tehát ezúttal ellentétes irányból, lefelé érkezünk a célba, ahol árnyék és celfrissítő lesz, közel a depóhoz.
Szintemelkedés körönként kb 11 m.
Up távok:
Az útvonal a sprint futással megegyezik, azzal a különbséggel, hogy a mészköves szakasz alján lesz a visszafordító, a kör hossza így 1 km.
Váltócsapatok figyelmébe:
A depóban a kerékpáros rajtszámmal a derekán becsatolt fejvédőben várja az úszásból kijövő társát!
A kerékpárnál az úszó átadja a chipet, amit a kerékpárosnak magának kell a bokájára rögzíteni és ezután veheti le a depóvasról a kerékpárt.
A futó szintén a a depóban a saját helyén várja a kerékpárost, aki a depóvasra visszahelyezi a kerékpárt, és csak ezután adja át a rajtszámot és a chipet.

"A Triatlon egy Életstílus, egy stílusos Élethez."