Pályainformációk – Zalatriatlon Sprint 2021

I. Helyszín.

2017,2018, 2019 évekkel ellentétben NEM a tóstrandot és a termálfalut kell megközelíteni!
Az új helyszín, ahogy 2020-ban is volt:
Zalaegerszeg, Gébárti tó – Déli oldal, Kézművesház környéke! Koordináta: 46.860577, 16.816686
A Gébárti útról befordulva vár benneteket a parkoló, ahonnan rövid sétával elérhető a depó és a versenyközpont.
A képen láthatjátok, hogy strandhoz viszonyítva a tó szemközti oldaláról indul majd az úszás.
A gát frissen elkészült sétányáról a nézőknek kiváló rálátása nyílik az úszásra, depózásra, majd a futásra és a finisre is!
ÚSZÁS:
A képen látható módon tervezzük az úszópályák kialakítását, a legkisebbeket a parthoz közel tartva.
Úszást követően ezúttal nem emelkedőn, hanem lejtőn kell megtennetek kb. 200 métert a depóig. A “mezítlábas” útvonalat igyekszünk minél több szőnyeggel borítani.
KERÉKPÁR:
Depózás után rövid füves szakaszon kell feltolnotok a bringát, és indulhat a tekerés!
FONTOS: Ezúttal a felszállást követően nem egyből balra, hanem jobbra indultok a Gébárti útra, majd lesz egy visszafordító, amit a kétkörös bringázás 180 fokos visszafordítójának biztonságosabbá tétele indokol.
Az új vonalvezetés hosszasan megy északi irányba, enyhén emelkedik, és itt szinte mindig szemből fúj a szél!
A fuvar utcai új gyárterületen szintén jól tempózhattok, a kanyarok is gyorsak, ahol az út elfogy, lesz majd egy tágas visszafordító!
Visszafelé ugyanez, csak sejtéseink szerint sokkal nagyobb sebességgel haladtok majd!
A tó behajtójánál 180 fokos fordulat, de figyeljetek: jobb oldali sáv a depóba tart, középre tart aki második körre indul!
Nem kertelünk, a pályán két problémásabb pont van: Az első a kb. 800. méternél található éles, lejtős, balos kanyar! Itt majd ki is bójázzuk, ezt fokozott óvatossággal vegyétek be! Utána pár száz méterrel van egy fix fekvőrendőr. Elég hosszú, tehát nem az az “ütős” fajta, ettől függetlenül azért vegyétek számításba!
Visszaérve a tóhoz, a második körnél tartsatok jobbra, a DEPO felé, de ott leszünk segítőkkel, és igyekezünk felhívni a figyelmeteket a helyes menetirányra!
Serdülő:
Gyermek:
Újonc1-2:

Futás

A FUTÁS VÁLTOZIK 2020-hoz KÉPEST!
SPRINT:

A depó után a gát alatti úton indulunk (ahol az úszásról korábban érkeztünk), és egészen felmegyünk a fehér mészköves útig. Ott jobbra, (emiatt ez a szakasz majd kétirányú lesz), és a végén az aszfaltos bringaútnál balra, majd végig a neszelei tábláig. Emiatt nem kell kettő, 2020-al ellentétben csak egyetlen 180 fokos visszafordító lesz!

Ugyanez vissza, azzal a különbséggel, hogy az emelkedő végén már a gát felső, jó minőségű bazaltos egyenesén futunk végig. A sarkon balra, és jöhet az új kör. (1,7 km/kör) a harmadik kör után tehát ezúttal ellentétes irányból, lefelé érkezünk a célba, ahol árnyék és celfrissítő lesz, közel a depóhoz.

Szintemelkedés körönként kb 11 m.

UP távok:

Az útvonal a sprint futással megegyezik, azzal a különbséggel, hogy a mészköves szakasz alján lesz a visszafordító, a kör hossza így 1 km.

Váltócsapatok figyelmébe:
A depóban a kerékpáros rajtszámmal a derekán becsatolt fejvédőben várhatja az úszásból kijövő társát! A kerékpárnál az úszó átadja a chipet, amit a kerékpárosnak magának kell a bokájára rögzíteni és ezután veheti le a depóvasról a kerékpárt.
A futó szintén a a depóban a saját helyén várja a kerékpárost, aki a depóvasra visszahelyezi a kerékpárt, és csak ezután adja át a rajtszámot és a chipet.
Részletes információk:
Megközelítés: Írjátok be a GPS-be: Zalaegerszeg, Gébárti út, Kézművesek háza, vagy a koordinátát: 46.860577, 16.816686!
Zalaegerszeg Neszele és Andráshida közötti részére kell érkezni! Fontos, hogy nem a Gébárti Tó utca és a strand a helyszín, hanem a tó másik oldala!!!
Parkolás: A Gébárti út melletti parkolóban rengeteg autónak tudunk helyet biztosítani, ebben polgárőrök segítenek majd! Viszont főleg a sprint futamra érkezőket érintheti, hogy amíg az UP futamok tartanak, addig teljes útzár lesz a környéken! Amint feloldjuk az útzárat, jöhettek be parkolni, ebben polgárőrök fognak segíteni. Addig viszont a környéken, például a Gébárti út Andráshida felőli részén érdemes várakozni, vagy a közeli Aquacity óriási parkolójából is át tudtok sétálni!
A serdülő futam miatti útzár feloldása várhatóan 12:45-re tehető! A mellékelt helyszínrajzon jól látható, hogy mit merre találtok!
Versenyiroda: A rajtcsomag átvételre reggel 8 órától lesz lehetőség, 10 óráig elsősorban az UP távokét szeretnénk kiadni!
Ha valamelyik versenyzőtök nem tud indulni, feltétlenül jelezzétek! Fontos, hogy a mégsem induló emberek chip-jét ne vigyétek el!
Helyszíni nevezés: NINCS!
.
DEPO
Az újonc, gyermek és serdülő futamok közös be és ki depózása alapkoncepció!
UP DEPO be: 9:00 – 9:50
UP DEPO ki: 13:00 – 13:20
Az UP távok után fontos, hogy mielőbb kidepózzatok, hogy átadhassuk a helyet a sprinteseknek!
Eredményhirdetés:
A három UP távon:
Kb. 13:15
Sprint távon:
Kb. 17:00
Age group alapján, tehát az MTSZ szabályrendszer szerinti ötéves bontásban hirdetünk eredményeket!
Sprint DEPO be: 13:20 – 14:10
Sprint DEPO ki: 15:50 – 16:30
Technikai információk:
A tó a rajtnál gyorsan mélyül, ezt induláskor és érkezéskor is érdemes figyelembe venni! Kifelé úszva a felnőttek kb. 8 méterre a parttól tudnak csak először talajt fogni, tehát egészen közel lehet úszni a parthoz!
Chipek:
Minden versenyző köteles a célba érkezést követően azonnal átadni a chipet! Mi is kérni fogjuk, de lehetőleg Ti se felejtsétek el átadni!
Étkezési lehetőség a Fehér Hattyú büfében!
Toalettek a célkaputól 50 m-re.

"A Triatlon egy Életstílus, egy stílusos Élethez."