INFORMÁCIÓK a versenyről

Helyszín:

Az elmúlt évekkel ellentétben NEM a tóstrandot és a termálfalut kell megközelíteni!

Az új helyszín: Zalaegerszeg, Gébárti tó – Déli oldal, Kézművesház környéke! Koordináta: 46.860577, 16.816686

A Gébárti útról befordulva vár benneteket a parkoló, ahonnan rövid sétával elérhető a depó és a versenyközpont.

Parkolás

A Gébárti út melletti parkolóban rengeteg autónak tudunk helyet biztosítani, ebben polgárőrök segítenek majd! Viszont főleg a sprint futamra érkezőket érintheti, hogy amíg az UP futamok tartanak, addig teljes útzár lesz a környéken! Amint feloldjuk az útzárat, jöhettek be parkolni, ebben polgárőrök fognak segíteni. Addig viszont a környéken, például a Gébárti út Andráshida felőli részén érdemes várakozni, vagy a közeli Aquacity óriási parkolójából is át tudtok sétálni! A serdülő futam miatti útzár feloldása várhatóan 12:45-re tehető!

A mellékelt helyszínrajzon jól látható, hogy mit merre találtok!

Versenyiroda, rajtcsomag átvétel

Reggel 8 órától fogadnak benneteket a lányok, a csapatokat arra kérnénk, hogy lehetőleg egy ember vegye át a csomagokat! Ha valamelyik versenyzőtök nem tud indulni, feltétlenül jelezzétek! Fontos, hogy a mégsem induló emberek chip-jét ne vigyétek el!
Az igényelt számlákat elektronikus úton fogjuk megküldeni minden igénylőnek!

Rajtszámgumi: Mindenkinek elegendő rajtszámgumi lesz a helyszínen, de ezúttal nem a rajtcsomagba tesszük, hanem a versenyirodában kérhetitek!

Helyszíni nevezés:

Jelen állás szerint 25 db rajtcsomag illetve depóhely áll rendelkezésünkre, melyek kizárólag érkezési sorrendben oszthatók ki! Az UP távokon az előnevezési árakon jegyezhetők, a Sprint felnőtt korcsoporttól felfelé viszont a kiírásban is szereplő előnevezési ár duplája a helyszínen fizetendő díj!!!

 

A gát frissen elkészült sétányáról a nézőknek kiváló rálátása nyílik az úszásra, depózásra, majd a futásra és a finisre is!

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Úszás

A tavalyi rajthoz viszonyítva a tó szemközti oldaláról indul majd az úszás.

A képen látható módon tervezzük az úszópályák kialakítását.

Úszást követően ezúttal nem emelkedőn, hanem lejtőn kell megtennetek kb. 200 métert a depóig. A “mezítlábas” útvonalat igyekszünk minél több szőnyeggel borítani!

Kerékpárpálya
Sprint:
 
Depózás után rövid füves szakaszon kell feltolnotok a bringát, és indulhat a tekerés!
Az új vonalvezetés hosszasan megy északi irányba, enyhén emelkedik, és itt szinte mindig szemből fúj a szél! 😉 A fuvar utcai új gyárterületen szintén jól tempózhattok, a kanyarok is gyorsak, ahol az út elfogy, lesz majd egy tágas visszafordító!
Visszafelé ugyanez, csak sejtéseink szerint sokkal nagyobb sebességgel haladtok majd! 😉
A tó behajtójához érve 180 fokos fordulat, majd még egy kör!
 
Nem kertelünk, a pályán két problémásabb pont van: Az első a kb. 800. méternél található éles, lejtős, balos kanyar! Itt majd ki is bójázzuk, ezt fokozott óvatossággal vegyétek be! Utána pár száz méterrel van egy fix fekvőrendőr. Elég hosszú, tehát nem az az “ütős” fajta, ettől függetlenül azért vegyétek számításba!
 
Kovács Gábor klubtársunknak hála egy kiváló bemutató videó készült a pályáról! Nézzétek, elemezzétek! 🙂
UP távok:
Újonc:
Gyermek:
Serdülő:
Futás:
UP távok:
 Sprint:
Mivel a depó egy füves rét közepén helyezkedik el, a Gébárti út melletti vadonatúj kerékpárút eléréséhez kb 300 métert füves szakaszon kell futnotok, benne egy patak felett átívelő fahídon is.
A bringaúton a sprint távon többet, UP távokon kevesebbet szükséges haladni, majd következhet a murvás emelkedő a szintén vadonatúj és gyönyörű Makovecz Imre által tervezett Boldogasszony kápolna mellett.
A gát alatti egyenes végén kezdődhet az új kör, és ha ebből megvan három, tovább egyenesen vár benneteket a cél.
Az útvonal füves részt, aszfaltot és murvát egyaránt tartalmaz.
Sok jelzővel lehet illetni ezt a pályát, az unalmas biztosan nem lesz közöttük!
Fontos tudnotok, hogy a tóparti sétány megközelíthető ugyan, de jelenleg is munkavégzési folyik, hivatalosan építési területnek minősül 2020 nyarán, tehát a versenyhez nem használhattuk fel.

Depó
Az újonc, gyermek és serdülő futamok közös be és ki depózása alapkoncepció! A később érkezetteket csak nagyon indokolt esetben tudjuk depóztatni!

Az UP távok után fontos, hogy mielőbb kidepózzatok, hogy átadhassuk a helyet a sprinteseknek!

Eredményhirdetés:
A három UP távon:

Kb. 13:15
Sprint távon:

Kb. 16:30

Age group alapján, tehát az MTSZ szabályrendszer szerinti ötéves bontásban hirdetünk eredményeket!

Technikai információk:

A tó a rajtnál gyorsan mélyül, ezt induláskor és érkezéskor is érdemes figyelembe venni! Kifelé úszva a felnőttek kb. 10 méterre a parttól tudnak csak először talajt fogni!

Kerékpár a sprint szabályok szerint, tehát a bojozás engedélyezett! Többen kérdeztétek: Időfutam bringa mehet, de értelemszerűen a bojban a könyöklés helyett kezeket a fékkarra!!!
Az útvonalon egy db fekvő rendőr is található, de a legkomolyabb odafigyelést a rajttól 800 méterre található éles-lejtős kanyar igényli!

Frissítés:

A kaposvári koncepcióhoz hasonlóan palackos frissítés lesz! Nagyon kérünk benneteket, hogy ne pazaroljátok a vizet, fejenként maximum 2 palack (1 liter!) jut, és legfőképpen azt kérnénk, hogy a palackokat csak a kijelölt helyeken dobjátok el!!!

Chipek:
Minden versenyző köteles a célba érkezést követően azonnal átadni a chipet! Mi is kérni fogjuk, de lehetőleg Ti se felejtsétek el átadni!

Fertőtlenítés:
A versenyiroda és a frissítő pontok környékén találhattok pumpás kézfertőtlenítőket, illetve gumikesztyűt!A nézőket kérjük, hogy lehetőleg ne szorosan egymás mellett álljanak!

Zuhanyzási lehetőség
A rajtcsomagban találtok majd egy jegyet, ami zuhanyzásra jogosít az Aquatherma kempingben. Megközelítés: a parti sétányon a fahídon át, kb. 300 méterre.

Toalettek a célkaputól 50 m-re.

"A Triatlon egy Életstílus, egy stílusos Élethez."